Erkend dealer

Kunststof kozijnen

Kozijnen die bij u en uw woning passen.

Ons land staat bekend om mooie en vooral zichtbaar aanwezige kozijnen. Of het nu gaat om moderne gebouwen of een klassieke stijl woning, kozijnen dragen bij aan de uitstraling van uw gevel.

Met ALKU kozijnen kunt u uw persoonlijke wensen helemaal vormgeven. Vrijwel alle ontwerpen en indelingen zijn mogelijk.

Het ALKU-programma sluit altijd aan bij uw smaak en type woning. Ook in bijzondere vormen als getoogd, rond en afwijkende hoeken. ALKU kozijnen zijn leverbaar in twee profielseries:

Vlak profiel en verdiept profiel. Dat ook wel het renovatie- of Hollands-profiel genoemd wordt. Met name het verdiept profiel wordt in Nederland veelvuldig gebruikt.

Ook in uitvoering zijn er veel mogelijkheden. ALKU heeft bijvoorbeeld vaste kozijnen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen en stolpramen. ALKU draaikiep- en stolpramen zijn standaard voorzien van een foutbedieningsblokkering.
De foutbedieningsblokkering voorkomt dat het raam tegelijk in zowel de draai- als de kiepstand terecht komt en dus slechts aan één scharnier zou hangen.

ALKU draaikiep- en stolpramen zijn verder standaard voorzien van inbraakwerend veiligheidsbeslag dat de normering van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) met glans doorstaat. Ook hebben ze een afsluitbare kruk. Door het veiligheidsbeslag wordt ruimschoots voldaan aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

ALKU kozijn onderscheidt zich verder door ongekende mogelijkheden in kleur, vormgeving en maatvoering. Met ALKU kozijn krijgt uw gevel een eigen gezicht. Elk ontwerp is realiseerbaar. Van het Vlakprofiel tot het robuust eigentijdse Verdieptprofiel dat speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld.

Zo is dit verdieptprofiel vormgegeven om optimaal te harmoniëren met een historisch getinte omgeving.
ALKU kozijn staat dus voor maatwerk bij uitstek, maar ook voor snelle levertijden en correcte prijzen.

Quadra blok kozijnprofiel

Het Quadra blokprofiel heeft door zijn kubusvorm een breder aanzicht, waarmee het de klassieke uitstraling van houten kozijnen perfect nabootst. Alleen heb je aan dit hoogwaardige kunststof kozijn geen onderhoud. Kozijnen met een blokprofiel worden in Nederland verreweg het meeste toegepast.

Voor de vakman: de Quadra verbinding is een optisch haakse, rechte verbinding aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde is deze in verstek verbonden door middel van een spiegellas verbinding.

QuadraTherm hoog isolatie

In de gevelindustrie is PIR-schuim de nieuwste innovatie op het gebied van duurzaam bouwen. PIR-schuim presteert beter en is milieuvriendelijker dan PUR-schuim. Het Quadra kozijn profiel heeft dankzij dit duurzame materiaal een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde. Bovendien werkt de profielvulling brandvertragend. Wel zo’n fijn gevoel.

Alira verdiept kozijnprofiel

Alira is speciaal ontwikkeld voor renovatie op de Nederlandse markt. Dit profiel kenmerkt zich door de schuine zijde, waarmee het het smalle aanzicht van de traditionele enkele houten kozijnen nabootst. Het grootste verschil met de traditionele houten kozijnen is dat het kunststof Alira profiel een veel langere levensduur heeft.

Voor de vakman: standaard is dit kozijn uitgevoerd in een verstek verbinding. Optioneel kan Alira ook in een Quadra verbinding worden uitgevoerd.

Hoog isolatie 4-kamer systeem

Het Alira profiel is gemaakt met een 4-kamersysteem. Dat zorgt voor een zeer hoge warmte-isolatie, die al snel twee keer zo hoog ligt als de meest voorkomende ‘vlak 74-systeem’ kunststof kozijnen. Het profiel is vervaardigd van slagvaste PVC profielen van het Duitse profielhuis Gealan, wereldwijd bekend om de hoogste kwaliteit intelligente raamsystemen.

Haakse verbinding

Het Alira profiel is standaard verstek gezaagd. Uitvoering met een haakse verbinding is ook mogelijk, waardoor het meer het uiterlijk van een houten kozijn krijgt.

Plano vlak kozijnprofiel

Het Plano profiel heeft door zijn simpele en strakke vormen een slank en modern uiterlijk. Dit profiel heeft de bekende 74mm inbouwdiepte, wat de Plano de klassieker maakt onder de kunststof kozijn profielen. Doordat we de modernste technologieën op dit kozijnprofiel hebben toegepast, heeft de Plano een 5-kamersysteem. En dat geeft hem energiebesparende eigenschappen.

Voor de vakman: standaard is dit kozijn uitgevoerd in een verstek verbinding. Optioneel kan ook Plano in een Quadra verbinding worden uitgevoerd.

Magro vlak kozijnprofiel

Het kleine broertje van de Plano heeft een stompe uitvoering waardoor hij een stuk smaller oogt, tot 66mm breed. De magro heeft een nog slanker aanzicht dan de Plano en is daarmee de meest ranke in onze serie. Doordat we de modernste technologieën op dit kozijnprofiel hebben toegepast, heeft de Plano een 5-kamersysteem wat hem energiebesparende eigenschappen geeft.

Kozijnen met decorfolie.

Bij Berkhout Kozijnen kan je jouw kunststof kozijnen qua kleur volledig aanpassen aan de stijl van je woning.

Moderne kunststof kozijnen met de aanblik van houten kozijnen – daarmee heeft u de juiste keuze. Voor het vakkundig renoveren of voor de nieuwbouw -GEALAN houtfolies overtuigen in aanzicht en functionaliteit. Als aanbeveling voor de klassieke stijlelementen bij renovatie alsook voor de landelijke aanblik.

Combinatiemogelijkheden

Verschillende folies voor binnen- en buitenzijde. De buitenzijde van het kozijn past bij het gevelaanzicht, binnen richt het kozijn zich naar de inrichting.

Acrylcolor en decor-folies

In combinatie met het hoogwaardige acrylcolor aan de buitenzijde, geeft een decorfolie aan de binnenzijde een luxe uitstraling.

Kunststof kozijnen voor ramen
De kunststof kozijnen van ALKU zijn geschikt voor alle soorten ramen en zorgen voor een prachtig detail. Leg een mooi accent en creëer de uitstraling die je zoekt. Laat je de kunststof kozijnen matchen met de kleur van de muur of ga je juist voor een afwijkende kleur? De keuze is reuze! Weet je al hoe jouw favoriete kunststof kozijn eruitziet? Lees meer over de toepassingen van onze kunststof kozijnen.

De juiste kleur en stijl kozijnen
Je bent de regisseur van je eigen kozijnen. De wereld van kleuren is ontzettend groot en dat betekent dat er lekker veel te kiezen is voor je. Kies je voor antraciet kunststof kozijnen, zwart of juist voor een veel lichtere kleur? Verbind jouw favoriete kleur met de stijl die bij je past. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunststof kozijnen met een overtuigende houtnerf voor de perfecte houtlook? Ontdek de opties in alle rust om zo achter je droomcombinatie te komen.

Wat kosten kunststof kozijnen?
Op het gebied van kunststof kozijnen heb je vast specifieke wensen. Om de kosten te bepalen geef je je voorkeuren door zodat de prijs berekend kan worden. Zo hangen de kosten van kunststof kozijn onder anderen af van de breedte, hoogte, de verbinding en het aantal te openen delen. Gelukkig kun je subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je woning. Lees meer over subsidie op kunststof kozijnen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om je favoriete kleur en profiel te kiezen zodat het plaatje helemaal compleet wordt. De aanvraag voor de offerte dien je vervolgens in en daarna ontvang je snel de kosten voor jouw kunststof kozijnen. De offertes die wij maken zijn voor kunststof kozijnen inclusief montage. Lees meer over de kosten van kunststof kozijnen.

Enthousiast geworden van dit verhaal?