Na 25 jaar Alkuplus gaan we de toekomst in met een nieuwe merknaam: ALKU. Afgelopen kwart eeuw maakten wij een gigantische groei door en ALKU is daarin de logische volgende stap: meer eenduidigheid, meer bekendheid, meer merk.
Nieuwe uitstraling, vertrouwde kwaliteit
Met de introductie van het merk ALKU onthullen wij onze nieuwe kijk op de toekomst van duurzame geveltoepassingen, inclusief een nieuwe uitstraling. Natuurlijk met dezelfde kwaliteit die je van ons gewend bent. Wat dat betreft houden we het oud en vertrouwd.

ALKU, thuis tussen binnen en buiten
ALKU gunt iedereen dat onbetaalbare ‘gevoel van thuis’. Of zoals onze directeur Bas Nooteboom het verwoordt: “Thuis is jouw plek, daar vind je rust en ontvang je familie en vrienden. Vertrouwd, veilig en comfortabel. Dat fijne gevoel willen wij met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom is alles wat we doen erop gericht om meer mensen zich thuis te laten voelen, in en rondom het huis.”

Korte geschiedenis: van Alkulux en Alkuplus naar ALKU
Het begon allemaal in 1990. Bas zegt zijn baan als kozijnmonteur op. Hij claimt het zelf beter, slimmer en sneller te kunnen. Bas: “Ik kocht een kist met gereedschap en een aanhanger, en plaatste een advertentie in de krant. Het was mijn missie om mijn fascinatie voor kunststof kozijnen op zoveel mogelijk mensen over te brengen. En natuurlijk om niet af te gaan, want ik had nogal een grote mond, haha.”

Het woord verspreidde zich snel en Bas en zijn medewerkers kregen het drukker en drukker. “Na enkele jaren namen we de productie in eigen hand. Ik wilde een Nederlands fabricaat in de markt zetten, dat voldeed aan al mijn eisen” legt Bas zijn stap uit. “We begonnen in een hal van 400m2 en na een tour langs meerdere locaties, zijn we sinds 2009 aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg gevestigd, in een multifunctionele bedrijfsruimte van 8.000m2. Hier komen alle disciplines samen: productie, productontwikkeling, ontdekkingscentrum en montage.”

Bedrijfsgegevens blijven ongewijzigd
De introductie van het merk ALKU heeft overigens geen gevolgen voor onze bedrijfsnaam/-namen. Ook dat blijft oud en vertrouwd.

Welkom bij het nieuwe ALKU
Wij hopen dat je het nieuwe ALKU omarmt en samen met ons verder groeit.