Erkend dealer

Raambekleding

Novatrade

Novatrade levert raamdecoratie uit eigen productie

De raamdecoratie van Novatrade is geschikt voor bijna alle ramen in kunststof, aluminium én in hout. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 28 verschillende standaard dessins en vier RAL kleuren voor de aluminium profielen. Het grote voordeel van de Novatrade raamdecoratie is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven.

De geleiderail wordt op het glas geplakt met speciaal daarvoor ontwikkelde dubbelzijdig tape. Dit tape is transparant en UV bestendig. De raamdecoratie, leverbaar in enkelvoudig- of honingraatplissé, is gefixeerd aan de geleiderail waardoor het niet kan klapperen en altijd horizontaal hangt.

Profielen

De geleiderail op het glas en de horizontale bedieningsprofielen zijn van aluminium.

Standaard kleuren profiel zijn:

 • RAL 7016
 • RAL 9001
 • RAL 9006
 • RAL 9016

Het profiel wordt vanaf 1500 mm breed voorzien van een magneetsluiting.

Stoffen

De in Duitsland gefabriceerde stoffen zijn van hoge kwaliteit en vocht bestendig. Hierdoor kan raamdecoratie van Novatrade ook in natte ruimtes worden gebruikt. Bij enkelvoudig plissé stof is de naar buiten gerichte zijde voorzien van een parelmoer laag waardoor het zonlicht beter wordt weerkaatst. De honingraat plissé stof zorgt voor betere isolatie van het raam en is daardoor energiebesparend.

De honingraat “black out” stof is voorzien van een zilverfolie in de stof. Hierdoor is het stof niet licht doorlatend. Indien deze stof wordt toegepast zie je bij de Slide Comfort slechts aan de randen van de raamdecoratie een randje licht.

Monteren

Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De raamdecodatie van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. In de verpakking zit een ontvettend schoonmaakdoekje zodat u het glas ter plaatse van het te plakken geleiderail kunt ontvetten. Het exact op maat gemaakt geleverde geleiderrail is voorzien van dubbelzijdig kleefband en kan eenvoudig tegen de glaslat gemonteerd worden. Vervolgens zijn de spandraden door middel van kunststof “klik-schoentjes” aan het geleiderrail te bevestigen. Met een bijgeleverd sleuteltje klikt u de horizontale bedieningsprofielen vast aan het geleiderrail. De hele montage duurt ca. 5 minuten.

Dessins PL

Dessins HR

Dessins HR Blackout

Montage video van slide comfort

Video 1

Let op!
Bij slide comfort tot 1 meter 50 zijn de metalen houders aan de boven- en onderkant van de geleiderrail gelijk aan elkaar. Is dit breder, gebruik dan de gebogen metalen houders aan de bovenzijde van de geleiderrail.

Video 2

Demontage video van slide comfort

Let op!
Na demontage zijn de geleiderrails niet meer te gebruiken, deze dienen opnieuw besteld te worden. Meet de exacte maat van de geleiderrail, zonder de metalen houders.

Plissé hordeur

Novatrade levert de originele Japanse plissé hordeur

Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruik gemaakt van horrengaas dat geplisseerd is.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleiderstrip met een hoogte van slechts 3mm.

U heeft een vrije doorloop. Wanneer de deur geopend is neemt het systeem slechts ca. 8, 10 of 15cm ruimte in bij een breedte van respectievelijk 1100, 1300 of 1600mm. Om het pakket zo klein mogelijk te krijgen kunt u sluitclips toepassen.
Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kan men het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

Bediening

Als u de deur opent zit het gaas opgesloten in het aluminium sluitprofiel. Het systeem loopt in een zwarte ketting (Caterpillar) over de geleiderstrip. Het openen en sluiten gaat eenvoudig door het aluminium bedieningsprofiel heen en weer te schuiven.
Het systeem is traploos bedienbaar hetgeen betekent dat het op ieder gewenste plaats blijft staan. De deur wordt standaard geleverd met een borstel en excl. handgreep.

Kleuren profielen

Standaard kleuren zijn:

 • RAL 5011
 • RAL 6009
 • RAL 7016
 • RAL 7039
 • RAL 7021
 • RAL 7021 STR
 • RAL 8019
 • RAL 9001
 • RAL 9004 STR
 • RAL 9005
 • RAL 9005 STR
 • RAL 9006
 • RAL 9010
 • RAL 9016

Daarnaast kunnen wij de profielen in elke gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

Gaas

Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.

Standaard kan men kiezen uit antraciet of grijs gaas. Antraciet gaas heeft een betere doorkijk, maar is meer zichtbaar. Bij grijs gaas is de doorkijk iets minder, maar het valt minder op.

Systemen

De deuren zijn standaard leverbaar in de breedtes 960, 1100, 1300, 1600 en 2000mm. Indien de te bedekken opening groter dan 2000mm is kan men er voor kiezen om meerdere deuren aan elkaar te koppelen of twee deuren naar elkaar toe te laten lopen. In beide gevallen wordt het bovenprofiel en de geleiderstrip uit één stuk en op maat geleverd.

Monteren

De op de vloer geplakte geleiderstrip heeft een dikte van slechts 3mm. Indien er sprake is van een ongelijke vloer kan gekozen worden voor een iets bredere geleiderstrip die oneffenheden wegneemt en er voor zorgt dat de plissédeur soepel open en dicht gaat. Wanneer de onderdorpel van het kozijn aflopend is kan er een schuine ondergeleider toegepast worden, zodat de geleiderstrip alsnog horizontaal loopt. Dit is essentieel voor het goed functioneren van de hordeur.

Keje

Keje raamdecoratie – stijlvol & praktisch

Keje raamdecoratie wordt volledig in Nederland geproduceerd. Onze producten worden samengesteld uit materialen van hoge kwaliteit en onze raambekleding heeft een makkelijke en veilige bediening. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het design, want raambekleding moet wel passen bij de stijl en kleuren van het interieur. Naast het stijlaspect zijn er natuurlijk ook de praktische aspecten van raamdecoratie:

 • Verbetering van de akoestiek
 • Privacy
 • Zonwerende functie
 • Inbraakpreventie
 • bescherming van meubels tegen verkleuring

Raamdecoratie in verschillende uitvoeringen

Voordat je raamdecoratie aanschaft, is het goed om na te denken over de functie die jouw raambekleding moet hebben. Moet het bijvoorbeeld verduisterend zijn of liever lichtdoorlatend? Onze Speldid Pliss plisségordijnen zijn zowel in lichtdoorlatende- als verduisterende stof verkrijgbaar en met de Day ’n Night lijn kun je dit combineren. En misschien vind je het niet prettig om al teveel inkijk te hebben in je huis, dan zijn onze Latende horizontale lamellen ideaal. Net als de Lamella jaloezieën. En met een rolgordijn heb je een heel praktische raambekleding. Keje heeft een uitgebreid assortiment raambekleding die voorziet in de wensen die jij hebt.

Montage zonder boren en schroeven

Keje raamdecoratie is eenvoudig te bevestiging. Een boormachine en schroeven zijn overbodig. De raamdecoratie zelf bevindt zich in een aluminium frame. Het frame wordt gemonteerd door middel van magneet- en staalband op de glaslatten van het kozijn. Omdat het frame dun is, steekt het nauwelijks buiten het raamkozijn uit. Het frame en het raamkozijn vormen daardoor bijna één geheel. Het voordeel van deze manier van montage is dat er geen gaten in het kozijn geboord hoeft te worden. Dat is vooral erg prettig bij kunststof- en aluminium kozijnen. Maar kan ook prima in combinatie met houten kozijnen gebruikt worden.

Ook geschikt voor openslaande deuren

Door de manier van bevestigen is onze raamdecoratie geschikt voor bijna alle typen ramen en openslaande deuren. Het hangt niet in de weg en deuren kunnen probleemloos opengezet worden. Keje raamdecoratie past voor elk raam!

Opweg kozijn- en geveltechniek  heeft de volgende modellen

Enthousiast geworden van dit verhaal?