Erkend dealer

Schuifpuien

Kunststof schuifpui

Schuif in één handomdraai alles aan de kant en geniet optimaal van je tuin, terras, balkon of serre. Hoe het schuift, dat bepaal je helemaal zelf. Vanuit de woonkamer kun je een perfecte doorgang naar de tuin maken. De uitstraling van de schuifpui kun je geheel zelf bepalen zodat het naar eigen wensen wordt ingericht.

Onderhoudsvriendelijk en goed isolerend

Net als bij de kunststof kozijnen en deuren van ALKU, zijn ook de kunststof hefschuifpuien onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk schoon te houden met een reinigingsdoek en gaan jaren mee. Ook hoef je ze nooit te schilderen

De kunststof hefschuifpuien van ALKU zijn uitgerust met een onderhouds- en krimpvrije zachte rubber afdichting. Dit zorgt voor wind- en waterdichtheid van de schuifpui. Ook heeft de profielopbouw van meerdere kamers een duidelijk voordeel als je deze vergelijkt met andere materialen.

Type schuifpuien

Er zijn verschillende typen schuifpuien zoals een tweedelige, driedelige en vierdelige schuifpuien. De tweedelige schuifpui is het type dat je het meest tegen komt. Uitgevoerd met één vast deel en één schuivend deel, kan deze naar links of rechtsschuivend uitgevoerd worden. Bij een driedelige schuifpui wordt vaak gewerkt met twee vaste delen aan weerszijde van één schuivend deel. Dit betekent dat de doorgang van de pui in het midden zit. Een vierdelige schuifpui wordt vaak uitgevoerd als dubbele schuifpui. Dit betekent dat er in het midden van de pui twee schuivende delen zitten die naar beide kanten openen.

Montage

Het plaatsen van een kunststof hefschuifpui heeft meer impact dan bij het vervangen van een kozijn of deur. Zo moet je er rekening mee houden dat de achtergevel er geheel uit wordt gehaald. Het is daarom belangrijk dat het door een vakman gebeurt zodat alles op de juiste manier wordt gemonteerd.

Stel je deuren zelf samen

Je kunt de deuren zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit twee soorten bedieningen: binnenbediening of binnen- en buitenbediening. Bij een binnenbediening zit er een kruk en een veiligheidscilinder aan de binnenkant en aan de buitenkant een komgreep. Bij een binnen- en buitenbediening zitten er aan beide kanten van de schuifpui een kruk en een veiligheidscilinder.

Verder heb je keuze in de kleur, glas soort en verschillende soorten accessoires. Zo kun je het uiterlijk van de schuifpui aanpassen aan de stijl van de rest van je huis.

Enthousiast geworden van dit verhaal?